Világhírű fotósnak álltak modellt a Miskolci Állatkert lakói, ezzel feljutottak Noé bárkájára

Megosztás

Világszerte ismert és elismert természetfotós járt a Miskolci Állatkertben, hogy különleges emlőseit lefotózza és elmentse az utókornak.

A National Geographic Photo Ark projektje azzal a céllal jött létre, hogy a fényképek révén bemutassa a biológiai sokféleséget, és ezáltal inspirálja az embereket a természet megóvására. A projekt elindítója, Joel Sartore amerikai fotós az elmúlt években összesen már 15.000 fajról és alfajról készített művészi képeket és a közelmúltban európai körútra indult.

A közelmúltban Joel a Miskolci Állatkertet is felkereste Alex Crisp operatőr társaságában, a projekt producerének, Buzás Balázsnak a közvetítésével, hogy az európai szürke farkasról, a kárpáti hiúzról és a vörös rókáról is elkészítse fotóit a „virtuális bárka” számára.

Joel Sartore Miskolcon // Fotó: Miskolci Állatkert

Több tíz országban járt már, és eddig 24 500 fotón 7407 fajt örökített meg. Mindeközben előadásokat is tart, és nyilatkozataiban felhívja a figyelmet élővilágunk megismerésének fontosságára, az edukáció jelentőségére, az állatok védelmére, és arra, hogy milyen sokat jelenthet a nemzetközi összefogás. 

A híres fotográfus az elmúlt hetekben az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságánál is járt, illetve pár évvel ezelőtt a Fővárosi Állat- és Növénykertben is megörökítette a legkülönlegesebb fajokat.

A világhírű fényképész alkotásaiból árad az állatok iránti szeretet és tisztelet // Fotó: Joel Sartore

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek